AfdrukkenExport ICS

Nestevaluatie 2017

Evenement

Titel:
Nestevaluatie 2017
Wanneer:
zo, 9. april 2017
Locatie:
Manege Fjordhest-Gard - Hoenderloo,
Categorie:
fokkerijzaken

Omschrijving

NESTEVALUATIE 9 april 2017

Tijdens de nestevaluatie op zondag 9 april 2017 zullen alle nesten gekeurd worden die in de periode 1 april 2015 tot en met 31 maart 2016 wel of niet conform het rasspecifieke fokreglement zijn gefokt. Naar verwachting zullen er dus veel fokkers, dekreu-eigenaren en pupeigenaren aanwezig zijn. Ook de in deze periode vanuit het buitenland geïmporteerde honden worden uitgenodigd voor zover ze in het NHSB zijn ingeschreven.

Er wordt gekeurd door vier keurmeesters: Wout Arxhoek, Gerard Mensink, Susan Mogony en Annelies van Beersum.

De locatie van de nestevaluatie is Manege Fjord Heste Gard, Krimweg 125 in Hoenderloo.

Anders dan in voorgaande jaren zullen er geen uitnodigingsbrieven verstuurd worden naar de eigenaren. De fokkers van de te keuren nesten ontvangen een uitnodiging per email. Met als bijlagen o.a. een uitnodiging voor de eigenaar van de gebruikte dekreu en voor de pupeigenaren, met het verzoek aan de fokker om deze door te sturen naar de betreffende personen. Het dus de bedoeling dat de fokker zelf alle eigenaren uitnodigt en ervoor zorgt dat het nest zo compleet mogelijk aanwezig is om gekeurd te kunnen worden.

Download hier de Catalogus nestevaluatie 2017 en het overzicht van de nesten.

Aanmeldingsformulier met de enquete kunt u vinden op onze website:
http://www.heidewachtelvereniging.nl/inschrijven-voor-evenementen


De aanwezigheid van nakomelingen op de nestevaluatie telt mee voor het behalen van punten voor de Cor Bottenheft wisseltrofee!

Aan de fokkers, dekreu-eigenaren en pupeigenaren wordt gevraagd om een uur voor aanvang van de keuring aanwezig te zijn. De fokker van het nest krijgt van ons bericht over het tijdstip van de keuring en kan dit aan alle eigenaren doorgeven. Ieder nest zal voorafgaand aan de keuring eerst deelnemen aan de ringtraining. Hiermee hopen we te bereiken dat de keuring zelf zo ordelijk mogelijk zal verlopen, hetgeen de kwaliteit van de keuring alleen maar ten goede kan komen.

Ook zal er weer gelegenheid zijn om een ECVO oogonderzoek bij uw hond te laten verrichten. Oogarts de heer A. Heijn zal tijdens de nestevaluatie de gehele dag aanwezig zijn. Alle nakomelingen en ouderdieren van de gekeurde nesten worden van harte uitgenodigd aan dit oogonderzoek deel te nemen.

Ook voor alle andere Heidewachtels staat deelname aan het oogonderzoek tijdens de nestevaluatie open! Wilt u deelnemen aan het oogonderzoek geef dit dan aan in het aanmeldingsformulier op de website en voeg daarbij een kopie van de stamboom en het eigendomsbewijs van uw hond, voorzien van naam en adresgegevens (NAW). Tevens maakt u 35,- Euro over naar IBAN: NL07 RABO 0148 4845 22 t.n.v. Heidewachtelvereniging-fokkerijzaken te Ermelo.

Oogonderzoek kan alleen verricht worden als de eigenaar zoals vermeld op het registratieformulier bij de stamboom van de hond daarbij aanwezig is. Wanneer u uw hond voor het oogonderzoek hebt opgegeven en uiterlijk één dag voor de nestevaluatie annuleert wordt 25 Euro terugbetaald. Bij annulering op de dag van de nestevaluatie kan geen restitutie meer plaatsvinden.

Een kopie van de uitslagen van de oogonderzoeken zal tijdens de nestevaluatie door de oogarts worden overhandigd aan de commissie fokkerijzaken. Hebt u hier bezwaar tegen dan kunt u dit tijdens het onderzoek aan de oogarts kenbaar maken.

Tenslotte een verzoek aan alle fokkers aan wie wij binnenkort een uitnodiging willen gaan versturen om een actueel emailadres door te geven aan commissiefokkerijzaken@heidewachtelvereniging.nl.

Lida Reeskamp-Blok
Locatie

Locatie:
Manege Fjordhest-Gard - Website
Straat:
Krimweg 125
Postcode:
7351 TL
Plaats:
Hoenderloo
­