Afdrukken

Aanleg- en Exterieurkeuring

Evenement

Titel:
Aanleg- en Exterieurkeuring
Wanneer:
za, 18. maart 2017
Locatie:
Hulshorst,
Categorie:
fokkerijzaken

Omschrijving

Aanleg-en exterieurkeuring 18 maart 2017

Op zaterdag 18 maart 2017 zal in Hulshorst weer een aanleg- en exterieurkeuring gehouden worden.
De inschrijving staat open voor alle honden die mogelijk voor de fokkerij zullen worden ingezet. Maar ook als u, zonder specifieke fokplannen, gewoon eens wilt kijken wat er in uw Heidewachtel zit wat betreft jachtaanleg en exterieur bent u van harte welkom! Wellicht blijkt uw hond onvermoede talenten te hebben die het de moeite waard maken toch de verdere keuringsprocedure tot fokteef of dekreu te gaan volgen.
Nadrukkelijk nodigen we ook de eigenaren van honden die tijdens vorige aanlegtesten niet voor alle onderdelen geslaagd zijn uit om nogmaals aan de aanlegtest deel te nemen. Een aanlegtest is altijd (ook) een momentopname en bovendien kan uw jonge Heidewachtel zich in de loop der tijd wat betreft jachteigenschappen verder ontwikkeld hebben. Het is dus altijd de moeite waard het nog eens te proberen!

Voor het behoud van de genetische variatie in ons ras is de inzet van voldoende verschillende gezonde en kwalitatief goede fokdieren belangrijk.
In het belang van het ras zien we dan ook graag zoveel mogelijk “jong talent” komen om de keuringsprocedure tot fokdier te gaan volgen!

Tijdens de aanleg- en exterieurkeuring worden de volgende onderdelen beoordeeld:

- Voorstaan op levend wild
- Gebruik van de neus
- Apporteerwil
- Waterwil
- Werkwil (will to please)
- Dresseerbaarheid
- Schotvastheid

Verder wordt het exterieur van de hond beoordeeld door twee raskeurmeesters, de heer W.F.Arxhoek en de heer G.H.Mensink. Met name wordt gecontroleerd of de hond geen fokuitsluitende gebreken vertoont en er wordt extra aandacht besteed aan de functionele bouw, en van elke hond wordt de schofthoogte gemeten. Aan de eigenaar en het aanwezige publiek wordt uitgebreid uitleg gegeven over de sterke en zwakke punten van de hond.

Inschrijven kan uiterlijk tot en met 5 maart online via de website, daarna is het inschrijfformulier van de website af en is inschrijven niet meer mogelijk! Loopse teven mogen deelnemen aan de aanleg- en exterieurkeuring, meldt het voorafgaand aan de proeven wel als uw teef loops is zodat we daar bij de indeling rekening mee kunnen houden.
Voor de aanlegtest (of een gedeelte hiervan) 20 Euro per ingeschreven hond, en voor de exterieurkeuring 20 Euro per ingeschreven hond, plus 7,50 Euro per persoon voor consumpties en lunch.
Het totaalbedrag kunt u overmaken naar IBAN: NL07 RABO 0148 4845 22 t.n.v. Heidewachtelvereniging-fokkerijzaken te Ermelo, graag met vermelding van het aantal ingeschreven honden aan de aanlegtest en de exterieurkeuring en aantal personen voor de catering.

Deelnemers ontvangen ongeveer een week tevoren per email een bevestiging van de inschrijving, met nadere bijzonderheden en het tijdstip waarop de keuringen zullen beginnen.

Lokatie: Varelseweg 102A, 8077RA Hulshorst.


Locatie

Locatie:
Kaliber twoalf
Straat:
Varelseweg 102A
Postcode:
8077 RA
Plaats:
Hulshorst