Afdrukken

aanleg- en exterieurkeuring 2018

Evenement

Titel:
aanleg- en exterieurkeuring 2018
Wanneer:
zo, 4. maart 2018
Locatie:
De Waltakke - Lochem,
Categorie:
fokkerijzaken

Omschrijving

Aanleg-en exterieurkeuring 4 maart 2018 in Lochem

Op zondag 4 maart 2018 zal weer een aanleg- en exterieurkeuring gehouden worden.
De inschrijving staat open voor alle honden die mogelijk voor de fokkerij zullen worden ingezet. Maar ook als u, zonder specifieke fokplannen, gewoon eens wilt kijken wat er in uw Heidewachtel zit wat betreft jachtaanleg en exterieur bent u van harte welkom! Wellicht blijkt uw hond onvermoede talenten te hebben die het de moeite waard maken toch de verdere keuringsprocedure tot fokteef of dekreu te gaan volgen.
Nadrukkelijk nodigen we ook de eigenaren van honden die tijdens vorige aanlegtesten niet voor alle onderdelen geslaagd zijn uit om nogmaals aan de aanlegtest deel te nemen. Een aanlegtest is altijd (ook) een momentopname en bovendien kan uw jonge Heidewachtel zich in de loop der tijd wat betreft jachteigenschappen verder ontwikkeld hebben. Het is dus altijd de moeite waard het nog eens te proberen!

Voor het behoud van de genetische variatie in ons ras is de inzet van voldoende verschillende gezonde en kwalitatief goede fokdieren belangrijk.
In het belang van het ras zien we dan ook graag zoveel mogelijk “jong talent” komen om de keuringsprocedure tot fokdier te gaan volgen!

Tijdens de aanleg- en exterieurkeuring worden de volgende onderdelen beoordeeld:

- Voorstaan op levend wild
- Gebruik van de neus
- Apporteerwil
- Waterwil
- Werkwil (will to please)
- Dresseerbaarheid
- Schotvastheid

Verder wordt het exterieur van de hond beoordeeld door twee raskeurmeesters, de heer Wout Arxhoek en de mevrouw Dinanda Mensink. Met name wordt gecontroleerd of de hond geen fokuitsluitende gebreken vertoont en er wordt extra aandacht besteed aan de functionele bouw, en van elke hond wordt de schofthoogte gemeten. Aan de eigenaar en het aanwezige publiek wordt uitgebreid uitleg gegeven over de sterke en zwakke punten van de hond.

Inschrijven Aanleg- en Exterieurkeuring

Inschrijven kan uiterlijk tot en met 17 februari online via bovenstaande link.

Loopse teven mogen deelnemen aan de aanleg- en exterieurkeuring, meldt het voorafgaand aan de proeven wel als uw teef loops is zodat we daar bij de indeling rekening mee kunnen houden.
Voor de aanlegtest (of een gedeelte hiervan) 20 Euro per ingeschreven hond, en voor de exterieurkeuring 20 Euro per ingeschreven hond.
Het totaalbedrag kunt u overmaken naar IBAN: NL07 RABO 0148 4845 22 t.n.v. Heidewachtelvereniging-fokkerijzaken te Ermelo, graag met vermelding van het aantal ingeschreven honden aan de aanlegtest en de exterieurkeuring.

Deelnemers ontvangen ongeveer een week tevoren per email een bevestiging van de inschrijving, met nadere bijzonderheden en het tijdstip waarop de keuringen zullen beginnen.

Deze Aanleg- en Exterieurkeuring zal plaatsvinden in Lochem:

Erve De Waltakke
Bolkbeeksweg 7
7241PH Lochem

De Waltakke heeft een restauratieve voorziening waar deelnemers op eigen kosten consumpties, broodjes en snacks kunnen kopen.

Lida Reeskamp-Blok


Locatie

Locatie:
De Waltakke - Website
Straat:
Bolksbeekweg 7
Postcode:
7241 PH
Plaats:
Lochem
Land:
Netherlands