AfdrukkenExport ICS

Nestevaluatie 2016

Evenement

Titel:
Nestevaluatie 2016
Wanneer:
zo, 17. april 2016
Locatie:
Manege Fjordhest-Gard - Hoenderloo,
Categorie:
fokkerijzaken

Omschrijving

NESTEVALUATIE 17 april 2016

Catalogus Nestevaluatie 2016

Tijdens de nestevaluatie op zondag 17 april 2016 zullen alle nesten gekeurd worden die in de periode april 2014 tot en met maart 2015 wel of niet conform het rasspecifieke fokreglement zijn gefokt. Naar verwachting zullen er dus veel fokkers, dekreu-eigenaren en pupeigenaren aanwezig zijn. Ook de uit het buitenland geïmporteerde honden worden uitgenodigd voor zover ze in het NHSB zijn ingeschreven.
Er wordt gekeurd door vier keurmeesters, de Dinanda Mensink, Wout Arxhoek, Dick Rutten en Wim Wellens.
De locatie van de nestevaluatie is Mange Fjord Heste Gard, Krimweg 125 in Hoenderloo.

Ook bij deze nestevaluatie zal aan alle fokkers, dekreu-eigenaren en pupeigenaren gevraagd worden om een uur voor aanvang van de keuring aanwezig te zijn. Dit in verband met de ringtraining. Ieder nest zal voorafgaand aan de keuring eerst deelnemen aan de ringtraining. Hiermee hopen we te bereiken dat de keuring zelf zo ordelijk mogelijk zal verlopen, hetgeen de kwaliteit van de keuring alleen maar ten goede kan komen.

Er zal ook weer gelegenheid zijn om een officieel ECVO oogonderzoek bij uw hond te laten verrichten. Oogarts de heer A. Heijn zal tijdens de nestevaluatie de gehele dag aanwezig zijn. Alle nakomelingen en ouderdieren van de gekeurde nesten worden van harte uitgenodigd aan dit oogonderzoek deel te nemen. Er zijn inmiddels fokkers die de door hen gefokte nesten tijdens de nestevaluatie collectief het oogonderzoek laten ondergaan. Het bestuur juicht dit toe, omdat dit de beste manier is om zicht te kunnen krijgen op de stand van zaken wat betreft de erfelijke oogafwijkingen in ons ras.  

Deelname aan het oogonderzoek tijdens de nestevaluatie staat ook open voor alle andere Heidewachtels! Wilt u deelnemen aan het oogonderzoek geef dit dan aan in het aanmeldingsformulier op de website en voeg daarbij een kopie van de stamboom en het eigendomsbewijs van uw hond, voorzien van naam en adresgegevens (NAW).* Tevens maakt u 35,- Euro over naar IBAN: NL07 RABO 0148 4845 22 t.n.v. Heidewachtelvereniging-fokkerijzaken te Ermelo. Oogonderzoek kan alleen verricht worden als de eigenaar zoals vermeld op de stamboom van de hond daarbij aanwezig is. 

Wanneer u uw hond voor het oogonderzoek hebt opgegeven en uiterlijk één dag voor de nestevaluatie annuleert wordt 25 Euro terugbetaald. Bij annulering op de dag van de nestevaluatie kan geen restitutie meer plaatsvinden.

Een kopie van de uitslagen van de oogonderzoeken zal tijdens de nestevaluatie door de oogarts worden overhandigd aan de commissie fokkerijzaken. Hebt u hier bezwaar tegen dan kunt u dit tijdens het onderzoek aan de oogarts kenbaar maken.

Link naar informatie en inschrijven nestevaluatie

De volgende nestevaluatie zal plaatsvinden in het voorjaar van 2017.

Lida Reeskamp-Blok

*: Let op: Bijgesloten kopie van stamboom en eigendomsbewijs van uw hond mag niet groter zijn dan 800 kb per bestand.
 


Locatie

Locatie:
Manege Fjordhest-Gard - Website
Straat:
Krimweg 125
Postcode:
7351 TL
Plaats:
Hoenderloo
­