AfdrukkenExport ICS

Aanleg- en Exterieurkeuring

Evenement

Titel:
Aanleg- en Exterieurkeuring
Wanneer:
za, 26. maart 2016
Locatie:
Hulshorst,
Categorie:
fokkerijzaken

Omschrijving

Aanleg-en exterieurkeuring 26 maart 2016

Op zaterdag 26 maart 2016 zal in Hulshorst weer een aanleg- en exterieurkeuring gehouden worden.
De inschrijving staat open voor alle honden die mogelijk voor de fokkerij zullen worden ingezet. Maar ook als u, zonder specifieke fokplannen, gewoon eens wilt kijken wat er in uw Heidewachtel zit wat betreft jachtaanleg en exterieur bent u van harte welkom! Wellicht blijkt uw hond onvermoede talenten te hebben die het de moeite waard maken toch de verdere keuringsprocedure tot fokteef of dekreu te gaan volgen.
Nadrukkelijk nodigen we ook de eigenaren van honden die tijdens vorige aanlegtesten niet voor alle onderdelen geslaagd zijn uit om nogmaals aan de aanlegtest deel te nemen. Een aanlegtest is altijd (ook) een momentopname en bovendien kan uw jonge Heidewachtel zich in de loop der tijd wat betreft jachteigenschappen verder ontwikkeld hebben. Het is dus altijd de moeite waard het nog eens te proberen!

Voor het behoud van de genetische variatie in ons ras is de inzet van voldoende verschillende gezonde en kwalitatief goede fokdieren belangrijk.
In het belang van het ras zien we dan ook graag zoveel mogelijk “jong talent” komen om de keuringsprocedure tot fokdier te gaan volgen!

Tijdens de aanleg- en exterieurkeuring worden de volgende onderdelen beoordeeld:

- Voorstaan op levend wild
- Gebruik van de neus
- Apporteerwil
- Waterwil
- Werkwil (will to please)
- Dresseerbaarheid
- Schotvastheid

Verder wordt het exterieur van de hond beoordeeld door twee raskeurmeesters, de heer W.F. Arxhoek en de heer G.H. Mensink. Met name wordt gecontroleerd of de hond geen fokuitsluitende gebreken vertoont en er wordt extra aandacht besteed aan de functionele bouw, en van elke hond wordt de schofthoogte gemeten. Aan de eigenaar en het aanwezige publiek wordt uitgebreid uitleg gegeven over de sterke en zwakke punten van de hond.

Inschrijven Aanleg- en Exterieurkeuring

Inschrijven kan uiterlijk tot en met 13 maart online via bovenstaande link.

Deelnemers ontvangen ongeveer een week tevoren per email een bevestiging van de inschrijving, met nadere bijzonderheden en het tijdstip waarop de keuringen zullen beginnen.

Lida Reeskamp-Blok


Locatie

Locatie:
Kaliber twoalf
Straat:
Varelseweg 102A
Postcode:
8077 RA
Plaats:
Hulshorst
­