Wilt u gaan fokken, bent u op zoek naar een Heidewachtel, pup of herplaatser?
Onder deze pagina vindt alle informatie die nodig is voor bovenstaande vragen. Overigens wordt er op de site van de NVHL alleen informatie geplaatst van honden/nesten die voldoen aan het Verenigingsfokreglement.

Wanneer u een nestje Heidewachtels wilt gaan fokken vraagt dit de nodige voorbereiding.

Het bestuderen van het Verenigingsfokreglement en de stamboomprocedure van de "Raad van Beheer" zijn daarin essentieel.

Deze teksten kunt u vinden onder Vereniging -> Downloads en Links -> Downloads Fokkerijzaken.

De Raad van Beheer heeft besloten geen clementie te tonen met mensen die de nieuwe procedure over het hoofd zien. Wanneer u van plan bent om binnenkort een nestje te gaan fokken weest u dan op uw hoede, anders gaan uw pups stamboomloos door het leven!!

pupsdrinken
  • Onder "Pups en Dekkingen" is informatie te vinden over Geboortes, dekkingen en geplande dekkingen.
  • Bij de dekreuen staat een actueel overzicht van de Nederlandse dekreuen.
  • Het convenant is een overzicht van alle fokkers en dekreu eigenaren die hebben aangegeven en hier ook voor hebben getekend, alleen te fokken volgens de regels van het Verenigings Fokreglement.
  • Fokreglement.
  • Hond en stamboom