SJP proef

ORWEJA Standaard Jachthondenproeven

De jachthondenproeven zijn een soort examen waarin jij en je hond een proef van bekwaamheid afleggen ter beoordeling van een officiële keurmeester. Vrij vertaald doe je examen op de volgende onderdelen:

C-onderdelen:

• Los en aangelijnd volgenjhp hwc 223
  • Komen op bevel
  • Houden van de aangewezen plaats
  • Apport te land
  • Apport te water

Als je ieder onderdeel voldoen de aflegt (minimaal een 6) dan heb je een C-diploma.
B-onderdelen:

• Verloren apport zoeken
  • Markeerapport
  • Apport over water

Als je behalve de C-onderdelen ook bovenstaande onderdelen voldoende aflegt heb je een B-diploma.
A-onderdelen:

• Dirigeerapport te land
  • Apport van verre loper over breed water ( sleepspoor )

Als je C en B hebt en ook deze twee bovengenoemde proeven heeft behaald dan heb je een A diploma.

Wij adviseren iedereen om “Het Rode Boekje” te lezen voordat je aan een wedstrijd of proef gaat deelnemen. In het rode boekje worden de proeven en de wedstrijdreglementen beschreven.

Het rode boekje is via ORWEJA te bestellen, maar ook digitaal te lezen op de ORWEJA site. Kijk op de ORWEJA site onder de knop reglementen en klik Algemeen Regelement Jachthondenproeven aan.