MAP

 1. DE MEERVOUDIGE APPORTEERPROEF (MAP)

Opzet en doel

Een MAP bestaat uit zes meervoudige, niet gestandaardiseerde apporteerproeven op B-niveau (B1 tot en met B6) en twee meervoudige, niet gestandaardiseerde apporteerproeven op A-niveau (A1 en A2). Het doel van de MAP is het beoordelen van het werk na het schot van de deelnemende honden onder meer jachtpraktijk gerichte omstandigheden, alsmede het in wedstrijdverband vergelijken van de prestaties van de deelnemende honden.

Inrichting van de B-proeven, B1 tot en met B6.

 1. Elke proef bestaat uit twee apporten. De moeilijkheidsgraad van de afzonderlijke opdrachten en apporten mag die van de gestandaardiseerde proeven a t/m h van de SJP-proef slechts in geringe mate te boven gaan.
 2. De proeven dienen zodanig te worden ingericht, dat:
  • Tenminste twee van deze proeven een waterelement bevatten.
  • Tenminste twee van deze proeven een schot wordt gelost.
  • Tenminste bij één van deze proeven de steadiness beoordeeld kan worden, wat ondermeer inhoudt, dat bij deze proef gebruik wordt gemaakt van een hagelgeweer.
 3. De proeven redelijkerwijs binnen vijf minuten door voorjager en hond uitgevoerd kan worden.
  Vier van de zes proeven B1 tot en met B6, worden vooraf voor de A-honden aangewezen. Tenminste één van deze vier proeven moet een waterelement bevatten, bij tenminste één van deze proeven moet een schot worden gelost en bij tenminste één van deze proeven moet de steadiness beoordeeld kunnen worden.

Inrichting van de A-proeven, A1 en A2.

 1. Elke proef bestaat uit twee apporten. De moeilijkheidsgraad van de afzonderlijke opdrachten en apporten mag die van de gestandaardiseerde proeven a t/m j van de SJP-proef slechts in geringe mate teboven gaan.
 2. De proeven dienen zodanig te worden ingericht, dat:
  • Tenminste één van deze proeven een waterelement bevat.
  • Tenminste één dirigeerapport en één apport van een verre loper onderdeel kan zijn.
 3. De proeven redelijkerwijs binnen acht minuten door voorjager en hond uitgevoerd kan worden.
­